Regenboogvlag Wappert voor de kerk in Hulsberg

HULSBERG – Een opmerkelijk en hartverwarmend gebaar van de Heilige Clemens Parochie in Hulsberg heeft  onze aandacht getrokken. Op zondagavond 5 november maakte de parochie bekend dat de regenboogvlag trots wappert in de vlaggenmast van de kerk. Dit initiatief, aangekondigd via Facebook, is een duidelijk statement van het parochiecomité: “In onze parochiekerk is iedereen welkom!” Dit teken van inclusiviteit vormt een brug naar een recent gestarte leeskring in het bisdom Roermond.

De leeskring, genaamd ‘Building a Bridge’, is op dinsdag 7 november van start gegaan in het kantoor van het bisdom Roermond. Met het seizoen 2023/2024 in het vooruitzicht, buigt de groep zich over een belangrijke en actuele vraag: “Wat zegt de Bijbel nu echt over homoseksualiteit?”

Onder leiding van drs. George Dölle, theoloog en classicus, en tevens pastoor van de Heilige Clemens Parochie, verkende de leeskring tijdens hun eerste bijeenkomst de visies op seksualiteit en homoseksualiteit in de klassieke oudheid. Deze verkenning bood nieuwe inzichten en waardevolle gedachten, die kunnen bijdragen aan een hedendaags begrip van seksualiteit en geloof.

Het hijsen van de regenboogvlag door de Heilige Clemens Parochie en de leeskring vormen samen een uitnodiging tot dialoog en inclusiviteit . Iedereen die geïnteresseerd is in deze belangrijke discussies wordt hartelijk uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende bijeenkomsten van de leeskring. Dit is een unieke kans om samen te leren, te verkennen en te groeien in begrip en acceptatie.